Opnieuw ruiten ingegooid aan de Ter Haarkade

Tomas Kok

Gisteren berichtte Leefbaar Leiden over de oplopende spanningen in de wijk rond het bouwterrein van een nieuw islamitisch centrum in Leiden. Gisternacht zijn er ruiten van een bewoner ingegooid. Nadat de politie en het college hier na een oproep van Leefbaar Leiden niet op gereageerd hebben, zijn er vannacht opnieuw ruiten bij bewoners ingegooid.

Tomas Kok (Leefbaar Leiden): "De burgemeester zou garant staan voor de veiligheid van de bewoners, maar daar hebben we tot op heden niets van gehoord. De politie komt niet verder dan het advies om online aangifte te doen, die toonden veel meer inzet toen ze achter mij, om mijn uitspraken, aan zaten. Het lijkt erop dat de bewoners aan hun lot worden overgelaten. Bij deze roep ik het college op om direct maatregelen te treffen om de bewoners en hun eigendommen te beschermen, te beginnen met politie-inzet en camerabewaking. Dit moet nu stoppen."

Poll

Stelling v/d week

Omdat jouw mening telt!

Sympathie voor IS(IS) hoort niet thuis in Leiden

Meer stellingen & uitslagen >

Niuewsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Daan Sloos

Het Singelpark

Daan Sloos

Tijdens het debat over het plan van B. en W. over de aanleg van het Singelpark heeft Leefbaar Leiden als enige partij tegengestemd. Is Leefbaar Leiden dan tegen de aanleg van het Singelpark? Absoluut niet! Dit Singelpark is een mooi voorbeeld van initiatief nemende burgers, wat ook geheel past in de door Leefbaar Leiden nagestreefde doelstelling “Leiden blijft Leiden”.  Het behoud van de voor het beeld en beleving van de historische stad Leiden aanwezige singels is ook ons zeer dierbaar. Waarom dan toch tegengestemd? Dit omdat door B.en W. voorgestelde plan mede werd gefinancierd door de zgn. “Nuon-gelden“. Deze 7...

Lees verder >

Meer columns >