Schriftelijke vragen over oranjefeesten in Leiden

Wesley Friedhoff

Schriftelijke vragen inzake oranjefeesten tijdens EK/WK voetbal van het raadslid T. Kok (LL)

 

Leiden 8 juli 2014

 

Aan het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Leiden

 

Geacht College,

 

Heel Nederland kleurt oranje. Inmiddels staat Nederland in de halve finale van het WK voetbal. In Amsterdam zijn grote oranjefeesten in samenwerking met 538 georganiseerd die tussen de 17.000 en 20.000 bezoekers per wedstrijd heeft getrokken. Veel steden hebben dit geweldige initiatief zelf ook al overgenomen.

Volgens de fractie van Leefbaar Leiden zouden dit soort feesten ook prima in Leiden georganiseerd kunnen worden op bijvoorbeeld de Garenmarkt of de Lammermarkt.

 

Op de grond van artikel 43 van het regelement van orde voor de gemeente stelt Leefbaar Leiden de volgende vragen:

  1. Bent u bekent met de voetbalfeesten die 538 organiseerd op het museumplein in Amsterdam
  2. Bent u bereid om bij een volgend EK/WK voetbal een partner als 538 te vinden om in Leiden ook dergelijke oranjefeesten te organiseren? Zo neen, waarom niet?

Tomas Kok, Leefbaar Leiden

Poll

Stelling v/d week

Omdat jouw mening telt!

Sympathie voor IS(IS) hoort niet thuis in Leiden

Meer stellingen & uitslagen >

Niuewsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Daan Sloos

Het Singelpark

Daan Sloos

Tijdens het debat over het plan van B. en W. over de aanleg van het Singelpark heeft Leefbaar Leiden als enige partij tegengestemd. Is Leefbaar Leiden dan tegen de aanleg van het Singelpark? Absoluut niet! Dit Singelpark is een mooi voorbeeld van initiatief nemende burgers, wat ook geheel past in de door Leefbaar Leiden nagestreefde doelstelling “Leiden blijft Leiden”.  Het behoud van de voor het beeld en beleving van de historische stad Leiden aanwezige singels is ook ons zeer dierbaar. Waarom dan toch tegengestemd? Dit omdat door B.en W. voorgestelde plan mede werd gefinancierd door de zgn. “Nuon-gelden“. Deze 7...

Lees verder >

Meer columns >