Leefbaar Leiden woest om komst Benno L. UPDATE

De Redactie

Benno L werd tot zeven jaar cel veroordeeld voor misbruik van tientallen gehandicapte meisjes. Toen hij voorwaardelijk vrijkwam hebben diverse gemeenten hem de toegang ontzegd. Burgemeester van Leiden Lenferink heeft hem echter in het geheim huisvesting in Leiden verleend.

Leefbaar Leiden is woest omdat dit voor de direct omwonenden en de gemeenteraad verzwegen is. De partij is per definitie tegen de huisvesting  van veroordeelde pedoseksuelen in de stad, en vindt het schandalig dat juist dit uitermate ernstige geval stilgehouden is.

Duo-raadslid Tomas Kok: “Ik ben verbijsterd dat dit al die tijd verzwegen is. Op deze manier kan ik mijn werk niet doen, en wat moeten mensen met kinderen in zijn omgeving hiervan denken?” Hij licht het standpunt van Leefbaar Leiden nogmaals toe: “Het is een afweging tussen de belangen van de pedoseksueel en de veiligheid van het kind. De burgemeester kiest voor de pedoseksueel, wij kiezen voor het kind. Wat ons betreft is er in Leiden geen ruimte voor iemand die zich aan tientallen gehandicapte kinderen vergrepen heeft.”

UPDATE: Tomas over de komst van Benno L

Poll

Stelling v/d week

Omdat jouw mening telt!

Sympathie voor IS(IS) hoort niet thuis in Leiden

Meer stellingen & uitslagen >

Niuewsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Daan Sloos

Het Singelpark

Daan Sloos

Tijdens het debat over het plan van B. en W. over de aanleg van het Singelpark heeft Leefbaar Leiden als enige partij tegengestemd. Is Leefbaar Leiden dan tegen de aanleg van het Singelpark? Absoluut niet! Dit Singelpark is een mooi voorbeeld van initiatief nemende burgers, wat ook geheel past in de door Leefbaar Leiden nagestreefde doelstelling “Leiden blijft Leiden”.  Het behoud van de voor het beeld en beleving van de historische stad Leiden aanwezige singels is ook ons zeer dierbaar. Waarom dan toch tegengestemd? Dit omdat door B.en W. voorgestelde plan mede werd gefinancierd door de zgn. “Nuon-gelden“. Deze 7...

Lees verder >

Meer columns >