Column: Burgertje Pesten

Of het nu om verkeerscirculatie gaat, een moskee aan de ter Haarkade, een drijvende ijsbaan middenin een drukbevaren waterweg of cultuurvernietiging op het Trekvaartplein. De gemeente Leiden voert eenduidig beleid. Het beleid van: het-interesseert-mij-geen-hol-wat-de-burger-vindt-ik-doe-lekker-toch-wat-ik-zelf-wil. Het langst slepende paradepaartje en een kroonjuweel in het stinkende dossier der burgerfuckerij, is het nieuwe Trekvaartplein.

De bewoners van het Trekvaartplein werden gedwongen kregen de keuze om huurhuizen te betrekken. Deze krotten degelijke huurwoningen vertekenen echter tientallen constructiefouten hier en daar een mankementje. Van verkeerd geplaatste rioleringen tot krakkemikkige gipswandjes, buitenisolatie afgedekt met een lapje plastic, onbeschermde stroomkabels in de grond, kieren tussen buitenmuren, slecht afgewerkte plafonds, verkeerde toiletpotten, verkeerde deuren, tot woningen die dertig centimeter te hoog liggen, ga zo maar door. Een hoogbejaarde dame was een volledig gelijkvloerse woning beloofd, maar kreeg daarentegen een woning van twee verdiepingen, met een trapleuning die was bevestigd aan gipsplaten. Zij kan dus maar de helft van haar woning bewonen. Tja, had ze zich maar eerder moeten overgeven.

Talloze onderhandelingen en brandbrieven aan de gemeente en Portaal ten spijt. De bewoners van het Trekvaartplein, werden en worden van het kastje naar de muur gestuurd. Constant hamerden de gemeente en Portaal op de bewoners om opgedrongen regelingen na te komen. Andersom kregen de bewoners op hun bezwaren soms uitleg, maar geen oplossingen. Een mooi staaltje selectief regelneuken noemen wij dat.

Stel je voor. Er is bepaald dat je verplicht moet gaan verhuizen. Je moet een woning gaan huren, waar van alles mis mee is. De gemeente en Portaal doen niets aan jouw bezwaren en als klap op de vuurpijl, krijg je een wurgcontract onder je snufferd geschoven. Als je niet binnen een maand huur gaat betalen, kun je fluiten naar je verhuisvergoeding. Slikken of stikken. In het geval van de bewoners van het Trekvaartplein: slikken én stikken.

Burgemeester Lenferink, hoe is het mogelijk dat deze mensen al vanaf uw aanstelling getergd worden door de gemeente en Portaal, zonder uitzicht op beterschap. Verplaats uzelf eens in hun situatie, zou u dat accepteren? Verschuil u niet achter onmenselijke regels. Sla eens met uw vuist op tafel. Doorbreek deze vete. Stop de ambtelijke kruistocht en los het op!

Poll

Stelling v/d week

Omdat jouw mening telt!

Sympathie voor IS(IS) hoort niet thuis in Leiden

Meer stellingen & uitslagen >

Niuewsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Daan Sloos

Het Singelpark

Daan Sloos

Tijdens het debat over het plan van B. en W. over de aanleg van het Singelpark heeft Leefbaar Leiden als enige partij tegengestemd. Is Leefbaar Leiden dan tegen de aanleg van het Singelpark? Absoluut niet! Dit Singelpark is een mooi voorbeeld van initiatief nemende burgers, wat ook geheel past in de door Leefbaar Leiden nagestreefde doelstelling “Leiden blijft Leiden”.  Het behoud van de voor het beeld en beleving van de historische stad Leiden aanwezige singels is ook ons zeer dierbaar. Waarom dan toch tegengestemd? Dit omdat door B.en W. voorgestelde plan mede werd gefinancierd door de zgn. “Nuon-gelden“. Deze 7...

Lees verder >

Meer columns >