Leefbaar Leiden en de Oostvlietpolder

Daan Sloos

De functie van de Oostvlietpolder is voor Leefbaar Leiden van groot belang. Het dicht bebouwde Leiden heeft namelijk zeer weinig recreatieve mogelijkheden. De Oostvlietpolder is van oudsher een Leidse groene long. Een long waar de stad adem mee haalt. Waar planten, dieren en bloemen welig tieren, waar vogels hun nestjes maken en hun eieren uitbroeden. Waar de natuur en mens op unieke wijze bij elkaar komen. Natuurrecreatie optima forma.

Dat de polder onder druk staat, door economische belangen in de regio, begrijpen we. Maar op een gegeven moment moet je stop durven zeggen. Stop met het terugdrijven van onze kostbare natuur. Want we hebben nog maar zo weinig over. Er zijn plannen om een lap asfalt dwars door de Oostvlietpolder te leggen, naar de rijksweg A4. Een heel beroerde oplossing, wat erg veel polder en natuur gaat kosten en alle rust verstoort. Dat wil Leefbaar Leiden dus niet.

Wij kiezen voor de Rijnlandroute zoals we die nu met z`n allen vastgesteld hebben, met dien verstande dat de slag naar de A4 niet door de polder gaat. ‘Oostvlietpolder Groen!’ Dat heeft Leefbaar Leiden altijd als motto gehad.

Poll

Stelling v/d week

Omdat jouw mening telt!

Sympathie voor IS(IS) hoort niet thuis in Leiden

Meer stellingen & uitslagen >

Niuewsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Daan Sloos

Het Singelpark

Daan Sloos

Tijdens het debat over het plan van B. en W. over de aanleg van het Singelpark heeft Leefbaar Leiden als enige partij tegengestemd. Is Leefbaar Leiden dan tegen de aanleg van het Singelpark? Absoluut niet! Dit Singelpark is een mooi voorbeeld van initiatief nemende burgers, wat ook geheel past in de door Leefbaar Leiden nagestreefde doelstelling “Leiden blijft Leiden”.  Het behoud van de voor het beeld en beleving van de historische stad Leiden aanwezige singels is ook ons zeer dierbaar. Waarom dan toch tegengestemd? Dit omdat door B.en W. voorgestelde plan mede werd gefinancierd door de zgn. “Nuon-gelden“. Deze 7...

Lees verder >

Meer columns >