Schriftelijke vragen over de eventuele huisvesting van Volkert van der G.

De Redactie

Geacht college,

Schriftelijke vragen over de eventuele huisvesting van Volkert van der G de moordenaar van Pim Fortuyn in Leiden tijdens zijn proefverlof, door Daan Sloos gemeenteraadslid voor Leefbaar Leiden aan het college van burgemeester en wethouders van Leiden.

Met ontzetting heeft Leefbaar Leiden kennis genomen van het feit dat de Raad voor de strafrechttoepassing en jeugd bescherming heeft besloten het proefverlof te gunnen aan Volkert van der G de moordenaar van de steen legger van Leefbaar Leiden Pim Fortuyn.

Het feit dat Volkert van der G niet in zijn eigen woonplaats dat verlof zal doormaken. Geeft de indruk dat het in welke dan ook andere plek in Nederland wel zou kunnen.

Dus ook in Leiden met of zonder vermomming of beveiliging is dat voor Leefbaar Leiden een onleefbare gedachten.
Dat zo, n proefverlof geheim gehouden word begrijpen wij Maar in alle gevallen zal de burgemeester ingelicht worden uit veiligheid overwegingen.

De fractie van Leefbaar Leiden stelt daarom dan ook de schriftelijke vraag aan het college vooral de burgemeester.

  1. Bent u bereid als er een verzoek komt voor huisvesting van Volkert van de G van de minister van Justitie en Veiligheid om Volkert van der G in onze stad te huisvesten dat verzoek negatief te beoordelen en de huisvesting in Leiden niet toe te staan.

Namens de fractie van Leefbaar Leiden
Daan Sloos

Poll

Stelling v/d week

Omdat jouw mening telt!

Sympathie voor IS(IS) hoort niet thuis in Leiden

Meer stellingen & uitslagen >

Niuewsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Daan Sloos

Het Singelpark

Daan Sloos

Tijdens het debat over het plan van B. en W. over de aanleg van het Singelpark heeft Leefbaar Leiden als enige partij tegengestemd. Is Leefbaar Leiden dan tegen de aanleg van het Singelpark? Absoluut niet! Dit Singelpark is een mooi voorbeeld van initiatief nemende burgers, wat ook geheel past in de door Leefbaar Leiden nagestreefde doelstelling “Leiden blijft Leiden”.  Het behoud van de voor het beeld en beleving van de historische stad Leiden aanwezige singels is ook ons zeer dierbaar. Waarom dan toch tegengestemd? Dit omdat door B.en W. voorgestelde plan mede werd gefinancierd door de zgn. “Nuon-gelden“. Deze 7...

Lees verder >

Meer columns >