Schriftelijke vragen over afschaffen Zwarte Piet

De Redactie

Schriftelijke vragen over afschaffen Zwarte Piet door D.Sloos Raadslid Leefbaar Leiden.
Leefbaar Leiden is geschrokken van het rare bericht vanuit de verenigde naties van professor Verene Shepherd hoofd van de werkgroep van de Verenigde Naties die onderzoek doet naar Zwarte Piet. De van oorsprong Jamaicaanse bepleit het afschaffen van de oer Hollandse traditie.

De fractie van Leefbaar Leiden maakt zich zorgen om het voortbestaan van dit prachtige en vrolijke kinderfeest.

En komt dan ook met de volgende schriftelijke vragen aan uw college van burgemeester en wethouders.

  1. Bent u bekend met het bericht VN willen einde Sinterklaas?
  2. Deelt u de mening van mijn fractie dat na het verbannen van het kruis van de mijter het afschaffen van Zwarte Piet, dit een zoveelste gerichte aanval is op een onderdeel van onze prachtige Nederlandse cultuur die met kracht en overtuiging weerstaan moet worden?Zo neen hoe beziet u de ontstane ophef dan wel?Graag een uitgebreid antwoord.
  3. Bent u bereid afstand te nemen van de dwaze gedachten om zwarte Piet af te schaffen in Leiden?
    En ons kunt garanderen dat tot in lengte van dagen Sinterklaas gevierd zal worden in Leiden zoals we dat gewend zijn met Pikzwarte Pieten met vrolijke capriolen die snoepgoed uitdelen, en inclusief een prachtig gouden kruis op de mijter van Sint Nicolaas .

Delen tekst overgenomen van collega de graaf PVV den Haag.

D. Sloos

Raadslid Leefbaar Leiden

Poll

Stelling v/d week

Omdat jouw mening telt!

Sympathie voor IS(IS) hoort niet thuis in Leiden

Meer stellingen & uitslagen >

Niuewsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Daan Sloos

Het Singelpark

Daan Sloos

Tijdens het debat over het plan van B. en W. over de aanleg van het Singelpark heeft Leefbaar Leiden als enige partij tegengestemd. Is Leefbaar Leiden dan tegen de aanleg van het Singelpark? Absoluut niet! Dit Singelpark is een mooi voorbeeld van initiatief nemende burgers, wat ook geheel past in de door Leefbaar Leiden nagestreefde doelstelling “Leiden blijft Leiden”.  Het behoud van de voor het beeld en beleving van de historische stad Leiden aanwezige singels is ook ons zeer dierbaar. Waarom dan toch tegengestemd? Dit omdat door B.en W. voorgestelde plan mede werd gefinancierd door de zgn. “Nuon-gelden“. Deze 7...

Lees verder >

Meer columns >