Wij zijn tegen de komst van honderden studentenkamers aan de Langebrug

De Redactie

De Leidse studentenhuisvesting (SLS) heeft groen licht gekregen van de Leidse Gemeenteraad voor het bouwen van 217 studentenkamers in het centrum van Leiden. (Voormalige sociale dienst)

Leefbaar Leiden stemde tegen. Omdat er geen recht gedaan is aan de meer dan 80 bezwaren van de omwonenden En als hoofd bezwaar dat het een hogere bouw wordt als dat het bestemmingsplan toestaat. En omdat het in de ogen van Leefbaar Leiden, de bouw de binnen stad een ander aanzicht geeft in het monumentale hart van de stad.

Leiden Moet Leiden blijven is het motto van Leefbaar Leiden.

Verder vind Leefbaar Leiden dat de verhoudingen zoek zijn tussen studentenwoningen en woningen voor de Leidenaren die in eigenstad willen wonen. Waar blijven de woningen voor starters die vaak meer dan 10 jaar op een wachtlijst staan voordat ze een woning mogen huren.

Poll

Stelling v/d week

Omdat jouw mening telt!

Sympathie voor IS(IS) hoort niet thuis in Leiden

Meer stellingen & uitslagen >

Niuewsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Daan Sloos

Het Singelpark

Daan Sloos

Tijdens het debat over het plan van B. en W. over de aanleg van het Singelpark heeft Leefbaar Leiden als enige partij tegengestemd. Is Leefbaar Leiden dan tegen de aanleg van het Singelpark? Absoluut niet! Dit Singelpark is een mooi voorbeeld van initiatief nemende burgers, wat ook geheel past in de door Leefbaar Leiden nagestreefde doelstelling “Leiden blijft Leiden”.  Het behoud van de voor het beeld en beleving van de historische stad Leiden aanwezige singels is ook ons zeer dierbaar. Waarom dan toch tegengestemd? Dit omdat door B.en W. voorgestelde plan mede werd gefinancierd door de zgn. “Nuon-gelden“. Deze 7...

Lees verder >

Meer columns >