De wei in tegen de jachthaven

De Redactie

LEIDEN - Op zondag 6 juni vindt in de Merenwijk een manifestatie plaats tegen de plannen voor een jachthaven in de Broek- en Simontjespolder. De organisatie roept alle tegenstanders van de jachthaven op om de wei in te trekken en zo hun steun te betuigen voor behoud van dit fraaie stukje Hollands landschap.

De manifestatie heeft een divers karakter met speeches, muziek en activiteiten en vindt plaats in het weiland voor de Broekdijkmolen aan de noordrand van de Merenwijk. Boer Theo Warmerdam haalt speciaal voor deze gelegenheid zijn koeien weg en verkoopt zijn Boeren Leidse Sleutelkaas. De Leidse blueslegendes Chris Koenen en Aad van Pijlen zorgen voor sfeervolle muziek. De organisatie heeft politici uit Teylingen en Leiden uitgenodigd, en de leden van Provinciale Staten, om met elkaar en met burgers in gesprek te gaan over de plannen. Wijkbewoners en andere poldersympathisanten worden opgeroepen in grote getale te komen, om zo hun verzet tegen de jachthavenplannen uit te drukken.

De Warmondse ondernemer Jan Willem Versluijs wil in de polder een grote jachthaven aanleggen met 500 ligplaatsen, 250 parkeerplaatsen en horeca. Door het nu verkeersvrije gebied moet een ontsluitingsweg naar Warmond worden aangelegd. Sinds vier maanden geleden een intentieovereenkomst is ondertekend voor de aanleg van een jachthaven, is er grote onrust in de Merenwijk. Overal hangen actieposters en tientallen vrijwilligers houden zich bezig met politieke en juridische wegen om deze plannen te stoppen. Al meer dan 6.000 mensen hebben hun handtekening gezet voor het behoud van de polder. "Nu al recreëren duizenden mensen in de polder, waarom moeten die wijken voor een handvol botenbezitters?", zegt Bernard Nijssen van het actiecomité Stop Jachthaven. "Kom als de polder je lief is!"

Manifestatie Stop Jachthaven, Zondag 6 juni van 11.30-12.00 uur, bij de molen in de Broek- en Simontjespolder. Stevig schoeisel aanbevolen, spandoeken welkom. Meer informatie: www.stopjachthaven.nl.

Poll

Stelling v/d week

Omdat jouw mening telt!

Sympathie voor IS(IS) hoort niet thuis in Leiden

Meer stellingen & uitslagen >

Niuewsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Daan Sloos

Het Singelpark

Daan Sloos

Tijdens het debat over het plan van B. en W. over de aanleg van het Singelpark heeft Leefbaar Leiden als enige partij tegengestemd. Is Leefbaar Leiden dan tegen de aanleg van het Singelpark? Absoluut niet! Dit Singelpark is een mooi voorbeeld van initiatief nemende burgers, wat ook geheel past in de door Leefbaar Leiden nagestreefde doelstelling “Leiden blijft Leiden”.  Het behoud van de voor het beeld en beleving van de historische stad Leiden aanwezige singels is ook ons zeer dierbaar. Waarom dan toch tegengestemd? Dit omdat door B.en W. voorgestelde plan mede werd gefinancierd door de zgn. “Nuon-gelden“. Deze 7...

Lees verder >

Meer columns >