Het Singelpark

Daan Sloos

Tijdens het debat over het plan van B. en W. over de aanleg van het Singelpark heeft Leefbaar Leiden als enige partij tegengestemd.

Is Leefbaar Leiden dan tegen de aanleg van het Singelpark?

Absoluut niet! Dit Singelpark is een mooi voorbeeld van initiatief nemende burgers, wat ook geheel past in de door Leefbaar Leiden nagestreefde doelstelling “Leiden blijft Leiden”.  Het behoud van de voor het beeld en beleving van de historische stad Leiden aanwezige singels is ook ons zeer dierbaar.

Waarom dan toch tegengestemd?

Dit omdat door B.en W. voorgestelde plan mede werd gefinancierd door de zgn. “Nuon-gelden“. Deze 7 miljoen Euro is de opbrengst van de verkoop van het gemeentelijke energiebedrijf aan Nuon. Leefbaar Leiden is van mening dat, dat geld in deze tijd van economische crisis teruggegeven moet worden aan de Leidse burger. Dit om de door steeds hogere gemeentelijke lasten ernstig geschade koopkracht van deze burger te herstellen. Een burger die dan weer wat meer geld heeft om bij de Leidse middenstand te besteden. Meer welvaart voor iedereen dus.

Hoe moet het Singelpark dan worden gefinancierd?  Volgens Leefbaar Leiden door particulier initiatief. Door allerlei sponsor-acties van burgers en bedrijven! Zoals vele andere goede doelen kan ook het Singelpark worden gefinancierd en aangelegd. Dan pas wordt het Singelpark een park van en voor de verantwoordelijkheid nemende Leidse burgers!

Poll

Stelling v/d week

Omdat jouw mening telt!

Sympathie voor IS(IS) hoort niet thuis in Leiden

Meer stellingen & uitslagen >

Niuewsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Daan Sloos

Het Singelpark

Daan Sloos

Tijdens het debat over het plan van B. en W. over de aanleg van het Singelpark heeft Leefbaar Leiden als enige partij tegengestemd. Is Leefbaar Leiden dan tegen de aanleg van het Singelpark? Absoluut niet! Dit Singelpark is een mooi voorbeeld van initiatief nemende burgers, wat ook geheel past in de door Leefbaar Leiden nagestreefde doelstelling “Leiden blijft Leiden”.  Het behoud van de voor het beeld en beleving van de historische stad Leiden aanwezige singels is ook ons zeer dierbaar. Waarom dan toch tegengestemd? Dit omdat door B.en W. voorgestelde plan mede werd gefinancierd door de zgn. “Nuon-gelden“. Deze 7...

Lees verder >

Meer columns >